Download Mijn vader was een NSB'er (Dutch Edition) by Elmer den Braber,Tamara Geraeds PDF

By Elmer den Braber,Tamara Geraeds

Weesp, mei 1945.
De vader van de 17-jarige Elsa Aaldering is na zijn arrestatie onder onopgehelderde omstandigheden in het voormalige SS-concentratiekamp Vught om het leven gekomen. Het gezin Aaldering blijft totaal ontredderd achter en bovendien is Elsa het touch met haar hartsvriendin Anna kwijtgeraakt. Ondanks alles lukt het haar elders een nieuw leven op te bouwen met haar guy Willem. Het geluk kent echter een hoge prijs: Elsa moet het verleden doodzwijgen.

Nu, vele jaren later en in de herfst van haar leven, houdt Elsa op een gewone maar prachtige zondagmiddag een familiefeestje. Ze beseft dat dit haar laatste kans is om de waarheid over haar `foute vader te onthullen.

Mijn vader used to be een NSBer is een adembenemende zoektocht langs de oevers van de waarheid en neemt de lezer mee in een stroomversnelling tussen heden, verleden en alles wat daarin wordt meegesleurd. Bovenal is het een spannend verhaal vol emoties over vriendschap, verraad en onmogelijke keuzes de strijd van Elsa geeft een stem aan de zwaarbeladen erfenis van ruim 1 miljoen Nederlanders.

'Sommige kinderen van NSBers leefden in en na de oorlog in een hel.
Op het leven van een van rooster baseerde Elmer den Braber deze roman.
Zeer de moeite van het lezen waard.'
Ad van Liempt journalist, auteur & historicus. Bedenker van de succesvolle television documentaire reeks `Andere Tijden

'Prachtig beeldend verhaal dat je niet meer loslaat.
Wat zou jij hebben gedaan?'
Emile Ratelband ondernemer en mediapersoonlijkheid
(zijn familiegeschiedenis is één van de vier waargebeurde verhalen achterin dit boek)

'Ontegenzeggelijk een hele bijzondere roman.'
Maarten van Rossem historicus en auteur

Elmer den Braber (Eindhoven, 1981) heeft zijn passie voor taal, geschiedenis en bijzondere verhalen samengebracht in zijn debuutroman Mijn vader used to be een NSBer. Eerder schreef hij korte verhalen waaronder 'Het sprookje van Eindhoven'.

Show description

Read Online or Download Mijn vader was een NSB'er (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

De gele scooter (Dutch Edition)

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen. Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter.

Omgaan met kanker (Dutch Edition)

Je leeft je leven en plots observe je door een diagnose als kanker helemaal onderuit gehaald. Hoe je het ook draait of keert, je leven verandert grondig. Je kunt niet anders dan erdoor geraakt worden. Dit boek wil hierbij een emotionele handleiding zijn voor jou en je omgeving, over hoe je zo goed mogelijk deze ziekte en alles wat erbij komt kijken kan leren dragen.

De waarheid aan het licht (Dutch Edition)

Dit boek geeft antwoord op alle grote levensvragen. Het brengt de gefragmenteerde kennis over ons universum samen tot één antwoord. Hoe mooi en groots dit antwoord ook is, niet ieder element ervan zal je bevallen. Je kunt dit boek wegleggen, vergeten en je kop in het zand steken. Maar diep vanbinnen wéét je dat het waar is.

Maigret en het dode meisje (Dutch Edition)

N Parijs wordt het lichaam van een meisje gevonden, gekleed in een gehuurde avondjurk. Maigret weet haar identiteit te achterhalen: het is LouiseLaboine uit great. Een paar jaar geleden is ze samen met Jeanine Armenieu naar de Franse hoofdstad gekomen om haar geluk te beproeven. Maarterwijl Jeanine opklom in de excessive society, zakte Louise steeds verder weg in de misère.

Extra resources for Mijn vader was een NSB'er (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.65 of 5 – based on 22 votes